Hopp til innholdet

Vask bilen med ultrarent vann -men hva er det?

Dagens vannbaserte miljølakk tåler lite. Derfor er det viktig at du behandler den varsomt om du vil bevare bilen din blank og ripefri.

Vanlig vann er vel bra nok?

De fleste har vasket bilen sin i en vaskehall som bruker vann rett fra rørene i bakken, men hva betyr det? Vannforsyningssystemer skaffer vann fra en rekke kilder og steder, inkludert grunnvann. Med grunnvann er det viktig at vannforsyningen skjer med uforurenset grunnvann.

Slikt vann er ikke veldig gunstig for verken lakken eller metallet. Det er høyt sannsynlig at bilen blir utsatt for såkalt hardt vann. Hardt vann danner belegg av kalkstein og reagerer dårlig i samsvar med kalsiumioner blandet med såpe og andre vaskemidler. Dette resulterer med at vaskemidlene virker dårligere enn normalt, i tillegg er dette ikke miljøvennlig og bidrar heller til vannsvinn.

Hva med ultrarent vann?

Ultrarent vann er vann som er renset for urenheter. I tillegg til at vi bruker denne teknologien som er helt ny på markedet, er denne også svært miljøvennlig.

Vannet er renset ifra ulike urenheter som blant annet; mineraler, salt, avleiringer, klor osv. I tillegg har det fått et underskudd på ioner. Det vil si at når dette veldig rene vannet treffer overflaten til bilen din, vil det trekke til seg all smuss og fett uten bruk av unødvendige kjemikalier som i tillegg er skadelig for miljøet. Med andre ord, vasker du bilen din med ultrarent vann, blir bilen helt ren på en skånsom og veldig miljøvennlig måte.

Historien bak

Filmen er produsert av www.boldfilm.no

Sommer, vinter, vår, høst, by eller bygd -en vask vil alltid være bra for bilen!