Hopp til innholdet

Bilferie i sommer? Husk å sjekke dette først

Blir det bilferie i år?

Mange pakker bilen, setter seg til rette og legger seg ut på langturen. Om du skal ut på bilferie i sommer, er det lurt å sørge for at bilen er i en god og forsvarlig stand slik at det ikke kommer noen ubehagelige overraskelser underveis.

Sjekk oljenivået

Også nye biler bruker litt olje, dette er helt normalt. Derfor er det smart å peile motoroljen ved jevne mellomrom. Spesielt er dette viktig før ferieturen er det lurt å sjekke at oljenivået er tilstrekkelig. Lyser det i dash-bordet eller du vet at en service er nært forstående, lønner det seg å ta tak i dette først.

Trenger bilen service?

Ta en servicesjekk før avreise. Gjennom sommeren kommer det ekstra store påkjenninger på bilen gjennom mye last, høye temperaturer og med lange avstander. Her kjører mange lengre på en uke enn det de ellers gjør på en måned, og noen drar også på tunge gjenstander som campingvogn eller tilhenger. For å unngå en brå pause eller i verste fall slutt på turen, unngår du unødvendige kostnader ved å ta en sjekk i forveien.

Når tok du en klimarens sist?

I klimaanlegget sitter det et kupéfilter som stopper bakterier, muggsopp og pollen. Om dette ikke skiftes minimum annen hvert år kan det plutselig oppstå en sur luft som vil gjøre det ubehagelig for alle ombord i bilen. Denne sure luften har i tillegg en vondt lukt som kan forårsake trøtthet, hodepine og influensalignende symptomer.

Gode dekk er trygghet

Husk å sjekke dybdemønsteret på dekkene. Disse skal være minimum 1,6 mm for personbiler med sommerdekk. Dekkene er det som forbinder bilen med veien. Derfor er det viktig du sjekker dybdemønsteret og sjekker slitasje.

Samtidig er det lurt å sjekke etter dekktrykket. Detter er viktig med hensyn til slitasje, komfort, forbruk og sikkerhet. Er det for mye eller for lite luft slites dekkene raskere. Dekkene støyer også mer og får dårligere grep på veien, spesielt på vått underlag.

Ta en real vask

En grundig vask av bilen lønner seg alltid uansett, både for egen trivsel med bilen, men og for å ta vare på bilens verdi. Poleringvask fjerner alt av uønsket fett og smuss, i tillegg vokser du bilen og lakken vil bli ekstra godt beskyttet.

Vaskehallen vår er børsteløs, miljøvennlig og bruker i tillegg ultrarent vann. Vet du ikke forskjellen mellom ultrarent vann og grunnvann på bilen? Det kan du lese om her.

Med dette ønsker vi dere;

En riktig god sommer!☀️