Hopp til innholdet

5 tips til en vinterklar bil

1. Grundig vask av bilen

De fleste polerer bilen om våren, men like viktig er det om senhøsten. Kjennes lakken ru mot hånden nederst på bildøren, er det nok på tide med en poleringsvask. Lakken skal beskyttes mot salt og søle, og det blir enklere å vaske bilen gjennom vinteren. Vi har våtvoks i vår poleringsvask, som hjelper å beskytte mot riper og rust.

2. Kontrollér spenningen på batteriet

Batteriet har en normal levetid på ca. tre til fem år, avhengig av type kjørestil. Du kan kjøpe en billig batteritester, men å investere i en enkel billader er også smart. Lader du opp batteriet én til to ganger i året, unngår du at batteriet plutselig en dag er tomt.

3. Olje

Tips! Hvis du har en bil som ikke lenger følger de faste serviceintervallene, bør du bytte til tynnere olje. Dette gjør at motoren starter lettere i kulda, i tillegg slites det også mindre. En vinterolje for en ordentlig kald vinter heter som oftest 5W-40.

4. Silikonstift/ -spary og låsolje

Smør dørlister med en silikonstift. Dette bør gjøres før minusgradene er her fast i vinter, da unngår du at dørpakningene skades i kulda. De fleste har også fjernstyrt lås, men om du fortsatt bruker nøkkel i låsen kan du koste på litt låsolje slik at låsen ikke fryser.

5. Vinterutstyr i bilen

En liten spade, kjetting til dekkene og et slepetau kan plutselig være nyttig. Det samme med startkabler, men pass på at de er utstyrt med spenningsvern.

Sjekk ut flere nyttige tips👇🏻