Hopp til innholdet

Høst og bil, når sjekket du dette sist?

Jada, høsten har begynt allerede. Mørke netter, lite bruk av refleks, regn, tåke, kaldt og varmt på en gang, humørsvingninger, barn som løper i forskjellige retninger(dette er vel helårlig?) osv. Vi hjelper deg med en konkret og enkel huskeliste for deg med bil, enten det står en bilferie for tur eller klargjøring for sesongen.

Når ble bremsene sist sjekka?

Med høsten følger det med våte og glatte veier. Alfa og omega er bremser som fungerer som de skal, spesielt med dyr i veien og mennesker uten reflekser ut i gangfeltet hvor enn de kom fra. Høsten er et spesielt godt tidspunkt å sjekke etter slitasje på bremseklossene.

Gjør mer enn å bare bytte dekk

Når tok du sist en nøye titt på dekka? Sjekker du dekkene for skade eller ujevn slitasje? Med høstens sleipe underlag skal ikke mønsterdybden være mindre enn 3 mm. Vær også obs på at dekkene kan svinge i takt med skiftende temperaturer.

Gå over vindusviskerne

Hvor sikker er du på at vindusviskerne dine tar ordentlig? Husk at gummien også skal være hel, ren og sitte godt. Slitte vindusviskere kan bråke, lage riper i ruta og sørge for dårlig sikt. En liten tommelfingerregel er at gummien bør byttes hvert år. Husk å rense de for blader og annet smuss som er typisk i høst sesongen, for å unngå unødig slitasje.

Ta en liten batterisjekk før kulda er her

Batteribelastningen er ekstra stor i kulda. Jevnlig vedlikehold forlenger batteriets levetid. Husk å rengjøre polene med e stålbørste og lunket vann, slik at de blir frie for korrosjon og smuss. Smør gjerne et tynt lag med fett eller vaselin i etterkant. Se der! Mye bedre allerede.

La bilen skinne!

Ingen grunn til at bilen din ikke skal skinne om kapp med den flotte høstsola vår. Vi anbefaler poleringvask (våtvoks) slik at lakken vil blir beskyttet.

Vaskehallen vår er børsteløs, miljøvennlig og bruker i tillegg ultrarent vann. Vet du ikke forskjellen mellom ultrarent vann og grunnvann på bilen? Det kan du lese om her.

Flere biltips finner du her👇🏻