Hopp til innholdet

Høstklar bil med 5 enkle steg

autumn overview autumn road

Sommeren er over, og høsten står nå for tur. Vi klargjør oss for mørke kvelder med vått og sleipt føre. Her gir vi deg 5 enkle steg du kan gjøre for en tryggere høsttur.

1. Sjekk mønsterdybden på dekkene

close-up of car wheel

Minimum krav på mønsterdybden i dekkene er 1,6mm, men anbefaler ikke en mønsterdybde på mindre enn 3mm på høsten. Om sommeren velger vi ofte å kjøre ut de eldre sommerdekkene våre, noe som fører til at dekkene får ekstra slitasje før høsten kommer snikende like etter. Og det er nettopp på våt og sleip asfalt vi trenger ekstra med godt grep ved hjelp av dekkene.

2. Sjekk lyspærer og vindusviskerne

dark road

God sikt er viktig, spesielt på mørke høstkvelder. Pærer kan ryke fort, så det er lurt å undersøke at alle lysene fungerer som de skal. På nyere og mer moderne biler har mange vanskeligheter med å komme til ordentlig ved frontlysene, og flere kjører med feil innsatte pærer. Er du usikker, les instruksjonsboka godt. Da slipper du at pærene lyser for høyt eller for lavt.

Langs hele høsten er vi vandt med mye regn og det er derfor det er viktig at vindusviskerne fungerer optimalt. Sjekk at de tar ordentlig på ruten og at gummien ikke er løs, slitt eller blitt sprø etter sommeren.

3. Vedlikehold av batteriet

checking car battery

Jevnlig vedlikehold av batteriet er viktig for å unngå startvansker. Batterilader bør benyttes minst et par ganger i året og høsten er et fint tidspunkt å ta i bruk dette. Hvis det er mye irr på batteripolene kan disse rengjøres med stålbørste og lunkent vann. Om du velger å rengjøre disse, er det lurt at du i etterkant smører batteripolene med fett eller vaselin for at det blir god kontakt. Sjekk videre nivået på batteriet og etterfyll med destillert vann ved behov. Moderne bilbatterier har en typisk levetid på 4-10 år.

4. Sjekk oljen

checking oil in car

Også nye biler bruker litt olje, dette er helt normalt. Derfor er det smart å peile motoroljen ved jevne mellomrom. Spesielt er det viktig før ferieturen å sjekke oljenivået, og se om den er tilstrekkelig. Er service nært forstående? Da vil det lønne seg å ta den før du legger det ut på en langtur i høst.

5. Gi bilen en fortjent poleringsvask

hugging car

Å polere bilen og sette dem i et lag med voks beskytter lakken mot veisalt og annet smuss.

Det er lurt å benytte seg av en vaskehall som er børsteløs. Våre vaskehaller er ikke bare børsteløse, men også miljøvennlige. Bilen blir vasket med ultrarent vann, som vil si at vannet er renset urenheter og vil heller være effektiv og skånsom på lakken.

Sjekk ut flere tips👇🏻