Hopp til innholdet

Rydde vekk vinterdekkene? -husk på dette

Sikkerhet er kanskje noe av det viktigste å tenke på når du skal oppbevare dekkene for sesongen. Dette har også en stor betydning for levetiden for dekkene dine.

Visste du at dekkene er et av de delene som av bilen som blir aller mest utsatt for slitasje? Ja det gir mening, men hvordan du oppbevarer dekkene har også en stor betydning for både tilstand og levetid til dekkene. Du vil ha langt bedre nytte av dekk som lagres riktig enn dekk som rett og slett ikke blir tatt vare på.

Lagring av dekk med felger på

Bildet er designet av macrovector / Freepik

Den beste måten å lagde dekk med felg, er på felgen. Da vil ikke dekkene miste støtten sin og de vil beholde sin naturlige og faste form. Dekk med felg skal da kun lagres hengende eller stablet.

Lagring av dekk uten felger

Dekk uten felger skal alltid lagres i en stående posisjon, og bør roteres omtrent hver 4. uke. Da beholder dekkene formen sin og blir ikke skjeve.

Husk å vaske dekkene grundig

Salt, støv og annet skitt forverrer kvaliteten til dekkene. Det er lurt å vaske dekkene grundig etter hver sesong. Riktig vedlikehold ellers er også viktig.

  • Gjennom vinteren er det viktig med vask for salt og smuss som ødelegger felgene dine.
  • Kontroller gjerne lufttrykket annenhver måned, da slipper du å oppdage unødvendig slitasje når du oppbevarer dekkene dine hjemme for sesongen.
  • Er dekkene dine slitt, bør disse byttes ut og ikke lagres for neste sesong.

Vasker du bilen regelmessig nok?

I løpet av året blir bilen regelmessig utsatt for både salt, møkkete smeltevann/ regnvann, asfaltstøv, insekter, grus og mer. Dette er faktorene som bidrar til rust og korrosjon dersom det ikke fjernes. Jevnlig vedlikehold er derfor et viktig grep for å forlenge bilens verdi og levetid. I tillegg minsker dette sannsynlighet for fremtidige unødvendige regninger.

Det er en god investering å vaske bilen minst én gang i måneden, og i overgangen mellom årstidene anbefales det å stelle bilen litt ekstra.

Sommer, vinter, vår, høst, by eller bygd -en vask vil alltid være bra for bilen!