Hopp til innholdet

5 tips for å ta vare på bilen

Det lønner seg å ta godt vare på bilen din. Her er våre 5 beste tips som sørger for at bruktbilen din er godt vedlikeholdt.

Bilde hentet fra Man car photo created by senivpetro - www.freepik.com

1. Ikke slurv med oljeskift

For biler som har forbrenningsmotor, er olje noe av det viktigste for bilens helse. Vi anbefaler at du følger serviceintervallene, men det skader ikke å bytte olje en gang i året, selv på nyere biler. Gammel olje eller å kjøre tomt for olje kan være roten til mange kostbare problemer på sikt. Er du usikker på hvordan man skal peile olje, kan du lese introduksjonboken til bilen. Har du den ikke lett tilgjengelig finnes den på nettet.

Her er to enkle metoder å sjekke oljenivået på:

  • Noen biler har en elektrisk måler. Da må du inn i menyen på instrumentpanelet for å sjekke oljenivået.
  • Det er vanligst med en peilepinne i motorrommet som du bruker til å måle motorens oljenivå med. Ta den opp og tørk den godt for olje. Deretter tar du peilepinnen ned igjen og lar den stå litt. Etter dette tar du den opp igjen og ser om oljen er mellom maksimalt nivå og minimalt nivå.

2. Ikke dropp service for å spare penger

Det sier seg kanskje i seg sjøl, men du sparer ikke penger på å droppe service på bilen. I verste fall kan du miste muligheten til å bruke garantien på eventuelle feil på bilen. Har du garanti på bilen, bruk den.

3. Vask bilen ofte, gjerne en gang i uken

Slurver du med å vaske bilen din? Da kan det resultere med rustdannelse og matt lakk. På våren er det spesielt lurt å få vekk shit fra salt, mens om høsten er det viktig å forberede bilen mot en hard vinter med mye salt.

Spesielt er det viktig å få vekk asfaltrester og flyverust. Har du skader i lakken? Da bør du fylle disse med lakk så snart som mulig. Vasker du bilen i vaskehall, sørg for at vaskehallen er børsteløs. Vaskehaller med børste kan resultere med å ripe i lakken, og gir grunnlag for rust.

I MSG Bilvask vaskehall får du en børsteløs spabehandling for bilen din. Da renser du bilen din for overnevnte potensielle skader, men i tillegg gjør du det miljøvennlig. Vi tar, men vi gir også tilbake.

Gjør som Bø Installasjon. Ta vare på bilen -men gjør det miljøvennlig.

4. Pass på bremsene

Et av de vanligste og letteste stedene å få rust er bremsene. Ofte kan også årsaken være til at de blir brukt for lite. Dette i kombinasjon med salt og støv gir raskere rustdannelse på bremseskivene. Hvis du er bevisst på dette, kan du spare deg på å skifte bremseklossene og bremseskiver, eventuelt også kalipperne som strammer seg rundt bremseskiven. Et tips er å en gang i uken trykke ned bremsen litt hardt, og pass på at du gjør dette et sted det ikke er i fare for andre og gjør det flere ganger.

5. Husk pollenfilter i bilen

Pollen i bilen gir grunnlag for vond lukt og mye dugg. Da kan det hende du må bytte pollenfilteret. Det er ikke kritisk for en velfungerende bil, men det er viktig for komforten. Ikke vil vi i tilfelle da ha en pollenallergiker i bilen heller!

1 kommentar til “5 tips for å ta vare på bilen”

  1. Tilbakeping: Rydde vekk vinterdekkene? -husk på dette - MSG Cleaning Systems AS

Kommentarer er stengt.